Østsjællands Harmonika Orkester


Harmonikapædagogen,Gitte Sivkjær, havde i 1980 en gruppe harmonikaelever på Præstegårdsskolen, som Lærkeskolen i Stenløse hed dengang. Gitte havde også elever i Valby, Birkerød og Allerød og alle disse elever prøvede for sjov at mødes til en fælles juleafslutning i Allerød i 1981. Da grupperne jo havde den samme lærer, var nogle af de indlærte numre også de samme, og således kunne man med fordel spille sammen. Alle elever syntes, det var vældig givende og den spæde kim til Østsjællands Harmonika Orkester var hermed lagt.

Orkesterets aller første offentlig optræden var i Ølstykke Hallen d. 10. april 1982. Da hed vi blot Gitte Sivkjær´s Orkester, men da orkesteret så i 1983 skulle deltage i Ringe Harmonikatræf på Fyn, måtte vi have et navn. De fleste orkestre har navn efter, hvor de kommer fra, og ØHO er heller ingen undtagelse. Da medlemmerne jo kom fra hele Østsjælland lige fra Helsinge i nord til Rønnede i syd, var navnet næsten givet, og vi tog til Ringe som ØSTSJÆLLANDS HARMONIKA ORKESTER.

Så tog det hele fart. Der blev øvet på livet løs. Musik er en herlig ting at være fælles om, og da der samtidig var bud efter harmonikamusik i bustikscentre og plejehjem rundt omkring, begyndte en spændende udvikling for medlemmerne.


ØHO 1985

Efterhånden syntes man også, at det kunne være interessant at tage til udlandet og spille samt møde harmonikaspillere fra andre lande. Det første forsigtige bud på denne aktivitet blev deltagelse i Svensk-Dansk Harmonika Galla i Sverige i sommeren 1985. Vi tog forventningsfulde af sted med telt og soveposer og fik en fantastisk tur .

Senere er det blevet til mange udlandsrejser: Østrig har været besøgt 3 gange, Finland, England, Island og Tjekoslovakiet har også været ØHO`s rejsemål.
I England var vi privat indkvarteret hos Horsham Accordeon Band og gjorde
gengæld året efter, hvor det engelske orkester gæstede os.
Det Islandske orkester, som vi havde kontakt med på vor tur til det kolde nord, gæstede os ligeleds året efter og blev da en del af kulturbyåret i 1996.

Østsjællands Harmonika Orkester har også været næsten overalt i Danmark lige fra Bindslev i Nordjylland, Esbjerg , Langeland, Fyn, Møn, Lolland, hele Sjælland og Bornholm.

ØHO har stået for rigtig mange arrangementer lokalt i Stenløse Kommune, hvor vi er medlem af Kulturelt Samråd. Det er blevet til en del humøreftermiddage med fællessang og underholdning. Der har været Wiener Matine´, Fransk Cafe´og ikke at forglemme en årligt tilbagevendende begivenhed, som ØHO med glæde ser frem til at arrangere hvert år. Det er den store juletræsfest for børn og voksne i Skibsted Hallen i Veksø. Den første juletræsfest løb af stablen i 1986, og har været gentaget hvert år siden. Ca. 200 børn og voksne køber billet, og vi ser nu flere og flere af de første børn, der var med, komme med deres egne børn. Det er en herlig udvikling.


ØHO ved Brøndsmose  1995

I 1995 indspillede Østsjællands Harmonika Orkester et kassettebånd med en række numre, som har været orkestrets repertoire gennem årene.

Donation fra Lions Ganløse:
D. 26. januar 2013 modtog Østsjællands Harmonika Orkester en donation på 5000 kr. fra LIONS GANLØSE i anledning af Lions Club Ganløse's 40 års jubilæum. Orkesteret er meget glade for at blive betænkt og takker for donationen. Beløbet vil blive anvendt til videreudvikling af ØHO.

Østsjællands Harmonika Orkester har fejret både 10 – 25 og 30 års jubilæer.

Ved 30 års jubilæet i 2013 lykkedes det at samle adskillige tidligere medlemmer ved et arrangement på Græstedgård i Ølstykke. Gamle numre blev fundet frem af mølposen og pudset af til lejligheden og et Østsjællands Harmonika Orkester med tidligere og nuværende medlemmer opstod for en stund.


30 års jubilæum på Græstedgård